Millora continuada de la qualitat de l’atenció a les persones

//Millora continuada de la qualitat de l’atenció a les persones
Millora continuada de la qualitat de l’atenció a les persones 2023-02-20T10:41:32+00:00

Project Description

Informació general

Les organitzacions es composen de subsistemes de treball que en el marc de les relacions generen una cultura organitzativa. Els fenòmens organitzatius que detectem es reprodueixen en els diferents subsistemes. No són exclusius d’uns professionals, o d’unes persones. És per aquest motiu que es treballa amb diversos grups motors com a fractal organitzatiu. Explorant les seves dificultats en el canvis ports treballar les dificultats organitzatives i generar dispositius per arribar a tots els membres.

Els grups motors es transformen en els grups d’aprenentatge de l’organització: està disposat a equivocar-se i a aprendre constantment del que està passant. Tolera la frustració i acompanya la direcció. No són els experts únics, sinó qui aguanta i representa el canvi, i preveu a on es pot projectar els canvis o les dificultats.

Objectius

Focalitzar l’atenció en tres àmbits fonamentals: l’ètica organitzativa, la qualitat de vida i la demència des de la quotidianitat, i la família.

  • Adquirir els coneixements necessaris per dissenyar un marc observacional útil per l’equip.
  • Definir els indicadors mitjançant l’observació de persones amb alta vulnerabilitat.
  • Generar una psicologia social de suport com a cultura organitzativa del centre residencial.

Continguts

  • Grup d’etica: té el propòsit de donar resposta i solucions a les situacions dilemàtiques que sorgeixen en l’atenció a les persones.
  • Grup de quotidianitat i demència: Té el prop+osit de detectar i atendre les necessitats de les persones amb demència.
  • Grup famílies: Té el propòsit de definir els itineraris d’implicació familiar en l’organització.

Metodologia

Creació de grups de treball acompanyat per un consultor extern per tal de facilitar el pensament, l’organització i orientar el treball a realitzar.

Elena Fernández Gamarra    Foto de perfil de Elena Fernández Gamarra

Llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona i Màster en gerontologia clínica per la Universitat del Sud de Califòrnia, Los Angeles, USA. Postgrau en Direcció d’empreses per EADA, Barcelona, a l’any 2004. Ha participat en seminaris experiencials “autoritat, lideratge i management”.  Certificada en Consultoria i Canvi per la Tavistock Institut de Londres, UK, 2016. Formació com a psicòleg-coach en el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, 2018.  Des del 1998 al 2000 ha treballat com a psicòloga en un centre residencial.  Des del 2000 al 2017 ha estat la directora d’Alzheimer Catalunya.. Actualment desenvolupa l’àrea de consultoria i formació. Formadora certificada en Dementia Care Mapping per la Universitat de Bradford i responsable de la implementació del DCM l’estat Espanyol. Membre de la Xarxa Europea de Reminiscència i del Grup Internacional de Implementació del DCM.  Experta en el desenvolupament d’equips orientats a les persones i acompanyament al canvi de cultura organitzativa. 

Josep Vila Miravent   Foto de perfil de Josep Vila-Miravent

Llicenciat en psicologia, especialitat en psicologia clínica d’adults, UAB, Barcelona 1986. Màster en gerontologia clínica per la USC (Universitat of Southern Califòrnia), Los Angeles, USA 1992; Màster en teràpia sistèmico-familiar, servei de psiquiatria de l’hospital de Sant Pau, UAB, Barcelona 2009, i Màster en coaching sistèmic per a organitzacions, UAB, Barcelona 2017. És formador certificat en Dementia Care Mapping per la Universitat de Bradford, Regne Unit, 2009. L’interès principal de recerca és la formació especialitzada, la capacitació i la generació d’empatia als professionals que atenen a persones amb alta vulnerabilitat i/o fragilitat. Així com el desenvolupament organitzatiu de recursos adreçats a persones grans en situació de dependència, promovent la creació d’entorns assistencial de valor afegit (EVAE) on es desenvolupa una psicologia social de suport i preventiva de la despersonalització pròpia de la vida institucional. Actualment combina la docència universitària, la pràctica clínica privada i la formació-consultoria amb organitzacions que atenen a persones vulnerables.

Es tracta d’un curs en oferta permanent. Consulteu-nos la disponibilitat d’agenda del formador.

Si voleu organitzar la formació a la vostra entitat i/o obtenir més informació, adreceu-vos a info@campusfeate.org o al telèfon 93 709 82 67

Com sempre, Campus FEATE us ofereix la possibilitat de gestionar-vos la bonificació a través de FUNDAE.

Preu matrícula i Durada

6 sessions de 1,5 h: Total de 9 hores de formació.

  • un grup de 8 a 10 assistents. Coordinat per 1 professional-Consultoria.
  • un grup de 11 a 20 assistents. Coordinat per 2 professionals-Consultoria.

Per grups de 8 a 10 assistents:

  • Modalitat presencial: 1.150€ (*)
  • Modalitat en línea: 1.125€ (*)

A partir de 11 assistents (i fins a 20): +60€ per assistent.

(*) Preus orientatius. Demaneu oferta a mida pel vostre cas particular.

Veure cursos disponibles

CENTRES

On Line
On Line
Aquest certificat de professionalitat es du a terme en format on-line.

Estigues al dia de les novetats del CAMPUS FEATE

T’enviarem informació de la nova oferta formativa disponible.

NOUS CURSOS

CONTACTE

Rambla Josep Tomàs Ventosa, 20 08800 Vilanova i la Geltrú

Telèfon: 93 709 82 67

Web: Campus Feate

BLOG