Formació equip en principis bàsics de Reminiscència

//Formació equip en principis bàsics de Reminiscència
Formació equip en principis bàsics de Reminiscència 2023-02-20T10:40:45+00:00

Project Description

Informació general

La Reminiscència i la seva aplicació en la vida diària en un ambit institucionalitzat, per poder donar una eina de comunicació i vinculació amb les persones que pateixen demència.

Objectius

Entendre la tècnica de la Reminiscència com una eina de relació i comunicació amb sentit per a les persones amb situacions vulnerables, especialment per aquelles que tenen dificultats cognitives.

Continguts

  • Conèixer els beneficis de la reminiscència.
  • Aprofundir en les habitats necessàries per facilitar el procés de Reminiscència.
  • Descobrir què cal tenir en compte a l’hora de desenvolupar les sessions.
  • Conèixer quins poder ser els elements evocadors.

Metodologia

Taller d’aprenentatge de competències relacionals i taller pràctic de desenvolupament de la Reminiscència.

La proposta combina sessions per entendre, prendre consciència i practicar les relacions personals dins de l’àmbit organitzatiu i practicar competències bàsiques per la millora de les relacions, com l’assertivitat i l’empatia, i espais de prendre consciència com la nostra manera de fer repercuteix en la vida de les persones que acompanyem i si desenvolupem tècniques, com la reminiscència, podem millorar la nostra tasca professional, incrementar la satisfacció en la feina, i acompanyar les persones des de les seves necessitats.

Es proposa realitzar un taller de Reminiscència, en el marc de la formació, adreçat a les persones que hi viuen al centre.

El taller es dirigeix a:

  • Persones amb un diagnòstic de deteriorament cognitiu i el seu familiar de referència o persona del seu entorn proper amb qui té vinculació que genera benestar.
  • Professionals que treballen de manera diària amb la persona i la família, participaran de manera voluntària.

Elena Fernández Gamarra    Foto de perfil de Elena Fernández Gamarra

Llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona i Màster en gerontologia clínica per la Universitat del Sud de Califòrnia, Los Angeles, USA. Postgrau en Direcció d’empreses per EADA, Barcelona, a l’any 2004. Ha participat en seminaris experiencials “autoritat, lideratge i management”.  Certificada en Consultoria i Canvi per la Tavistock Institut de Londres, UK, 2016. Formació com a psicòleg-coach en el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, 2018.  Des del 1998 al 2000 ha treballat com a psicòloga en un centre residencial.  Des del 2000 al 2017 ha estat la directora d’Alzheimer Catalunya.. Actualment desenvolupa l’àrea de consultoria i formació. Formadora certificada en Dementia Care Mapping per la Universitat de Bradford i responsable de la implementació del DCM l’estat Espanyol. Membre de la Xarxa Europea de Reminiscència i del Grup Internacional de Implementació del DCM.  Experta en el desenvolupament d’equips orientats a les persones i acompanyament al canvi de cultura organitzativa. 

Josep Vila Miravent   Foto de perfil de Josep Vila-Miravent

Llicenciat en psicologia, especialitat en psicologia clínica d’adults, UAB, Barcelona 1986. Màster en gerontologia clínica per la USC (Universitat of Southern Califòrnia), Los Angeles, USA 1992; Màster en teràpia sistèmico-familiar, servei de psiquiatria de l’hospital de Sant Pau, UAB, Barcelona 2009, i Màster en coaching sistèmic per a organitzacions, UAB, Barcelona 2017. És formador certificat en Dementia Care Mapping per la Universitat de Bradford, Regne Unit, 2009. L’interès principal de recerca és la formació especialitzada, la capacitació i la generació d’empatia als professionals que atenen a persones amb alta vulnerabilitat i/o fragilitat. Així com el desenvolupament organitzatiu de recursos adreçats a persones grans en situació de dependència, promovent la creació d’entorns assistencial de valor afegit (EVAE) on es desenvolupa una psicologia social de suport i preventiva de la despersonalització pròpia de la vida institucional. Actualment combina la docència universitària, la pràctica clínica privada i la formació-consultoria amb organitzacions que atenen a persones vulnerables.

Es tracta d’un curs en oferta permanent. Consulteu-nos la disponibilitat d’agenda del formador.

Si voleu organitzar la formació a la vostra entitat i/o obtenir més informació, adreceu-vos a info@campusfeate.org o al telèfon 93 709 82 67

Com sempre, Campus FEATE us ofereix la possibilitat de gestionar-vos la bonificació a través de FUNDAE.

Preu matrícula i Durada

1 sessió de formació bàsica de 3 hores (adreçat a tot el personal)

  • un grup de 25 assistents. Coordinat per 2 professionals-Consultoria.

5 sessions de taller de 2 hores (només assistents – professionals)

  • Un grup de 8 a 10 assistents (nombre màxim)

Preu: 2.760€ (*)

(*) Preu orientatiu. Demaneu oferta a mida pel vostre cas particular.

Veure cursos disponibles

CENTRES

Estigues al dia de les novetats del CAMPUS FEATE

T’enviarem informació de la nova oferta formativa disponible.

NOUS CURSOS

CONTACTE

Rambla Josep Tomàs Ventosa, 20 08800 Vilanova i la Geltrú

Telèfon: 93 709 82 67

Web: Campus Feate

BLOG